Barbecue recepten voor de zomer

De zomer maanden zijn weer aangebroken, het is daarom de hoogste tijd om de barbecue weer aan te steken. Want wat is er nu fijner dan in het warme zomer weer buiten met wat gezelschap te barbecueën? Samen eten is samen genieten. Bij een barbecue denken de meeste mensen al snel aan vlees, maar er zijn ook nog vele andere opties om op te barbecue te leggen. Daarom in dit artikel wat lekkere en originele bbq recepten en ideëen voor een heerlijke maaltijd.

Barbecue vlees

Er is enorm veel keuze voor vlees op de barbecue. Je kunt zelf aan de slag gaan door heerlijke spiesjes of gemarineerde lapjes te maken, maar er is ook een gemakkelijkere optie als je niet veel voorbereidingstijd hebt voor de barbecue. Kijk eens hier voor verschillende opties bbq vlees en kant-en-klare bbq pakketten inclusief salades en andere bijgerechten. Met de juiste voorbereidingen en een paar lekkere recepten organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue.

Barbecue vis

Soms wordt vis helemaal vergeten bij een barbecue en wordt er veel vlees gegeten. Het is hartstikke lekker en gezond om te variëren met wat vis en andere zeevruchten. Ook kun je ze op verschillende manieren bereiden op de barbecue. Zo kun je spiesjes maken, vispakketjes in aluminimumfolie of een schaaltje voor op de barbecue met verse zalm, citroen en zeekraal bijvoorbeeld. Hier onder vind je nog wat andere visgerechten voor op de barbecue:

 • Kabekjauw spies met tomaat, courgette en verse basilicum.
 • Garnalenspiesjes met een marinade van sambal, knoflook, peterselie en citroen.
 • Zalmpakketje met zeekraal en groente.
 • Gegrilde forel met groene salsa.
 • Visburgers.

Salade ideëen

Verschillende salades serveren bij een barbecue is niet alleen erg gezond, het is ook erg lekker en het maakt een nog kleurrijker feestje van je barbecue. Kijk voor andere bbq recepten eens op deze website. Hier onder lees je ter inspiratie een paar voorbeelden van salades voor bij een barbecue:

 • Couscous salade met geroosterde groente en verse peterselie.
 • Italiaanse salade caprese met tomaat, mozzarella, basilicum en peper en zout.
 • Salade met groene appel, gerookte kip, spek en walnoten.
 • Pasta salade met gerookte zalm en gegrilde groene asperges.
 • Gevulde paprika’s met bulgur en groente.
 • Fruit salade of gegrilde watermeloen, perzik of bananen.

Vegetarische barbecue

Een vegetarische barbecue hoeft echt niet alleen uit groente burgers en salades te bestaan. Er zijn genoeg vegetarische alternatieven. Wat dacht je van gegrilde groenten met kruiden, een heerlijke pasta salade, burgers van portobello’s, gekruide zoete aardappels, gepofte aardappels of gevulde dadels met kaas? Klinkt goed niet waar! Niet bij iedere barbecue hoeft zo veel vlees gegeten te worden het is ook leuk om eens te variëren en nieuwe recepten te proberen. Vegetarische recepten worden steeds populairder, steeds meer Nederlanders houden er een vorm van vegetarisme of zelfs veganisme op na.

receptn koken met verse ingrediënten