f

Online uw koffiebonen bestellen: hier moet u op letten

Het gebruik van koffiebonen voor een vers kopje koffie is al lang niet meer alleen voor hippe- en rijke mensen weggelegd en wilt u koffiebonen bestellen, dan is het internet daar een prima plek voor. Het probleem met online koffiebonen bestellen is echter dat u geen idee heeft wat u aanschaft. U haalt de informatie uit de omschrijving, maar u kunt de verpakking niet zelf in handen houden of de koffie even ruiken. Het lijkt daarom een gok om online uw koffiebonen te bestellen, maar als u de volgende tips hanteert, dan wordt het kiezen veel gemakkelijker.

koffiebonen bestellen

1. Koffiebonen bestellen in de juiste hoeveelheid

Koffiebonen blijven ongeveer een maand vers en daarna beginnen ze aroma te verliezen. Ziet u een goede aanbieding online, dan is het geen goed idee om dan direct maar een grote bestelling te plaatsen. Eén manier waarop u de koffiebonen langer vers kunt houden is door ze in te vriezen. Heeft u voldoende plek in uw vriezer, dan lost u uw probleem op die manier op. Heeft u dit niet, koop dan dus niet te veel. Volgende maand is er wel weer een andere online aanbieding waarvan u gebruik kunt maken.

2. Het soort koffieboon

De bekendste soorten koffiebonen zijn de Arabica boon en de Robusta boon. Arabica bonen zijn dan het bekendste en het meest gebruikt. Het zijn ook de oudste koffiebonen en hebben een herkenbare volle smaak. Het cafeïnegehalte is laag, de smaak is vol en zacht en bijna fruitachtig te noemen. Robusta bonen zijn goedkoper en worden over het algemeen als minder van kwaliteit gezien. Dit is echter een kwestie van persoonlijke smaak. Robusta bonen worden vaak gemengd met andere bonen, zodat ze wat minder bitter smaken. U herkent hier een notensmaak in, in plaats van een fruitsmaak. Gaat u koffiebonen bestellen dan kunt u hier de smaak al een beetje mee inschatten.

3. Probeer de koffiebonen eerst uit

Wilt u echt zekerheid voordat u online koffiebonen bestellen gaat, dan is het aan te raden om de bonen eerst uit te proberen. U kunt bijvoorbeeld kleine proefverpakkingen aanschaffen, of eerst in de winkel een paar soorten proberen voordat u online koffiebonen gaat bestellen. Een geschenkverpakking met verschillende soorten bonen is dan ook een goede manier om te bepalen wat u lekker vindt. Als u eenmaal het soort bepaald heeft dat uw voorkeur krijgt, dan gaat u online op zoek naar aanbiedingen en plaatst u uw bestelling.

4. Het komt neer op uw persoonlijke smaak

Er gaat niets boven een heerlijk vers kopje koffie en door online koffiebonen te bestellen heeft u deze garantie elke dag. En daar komt dan bij dat u online vaak van interessante aanbiedingen gebruik maakt die u in de winkel niet altijd aantreft. Met de bovenstaande drie tips vindt u ongetwijfeld snel het merk en de boon met uw voorkeur. Door deze in te vriezen of luchtdicht te bewaren houdt u ze langer vers. Online koffiebonen bestellen levert u veel voordelen op en u zet elke dag een kopje koffie waar u echt van geniet.

De allerbeste koffiebonen bestelt u hier.

<