Vlees en vis als koolhydraatarme basis

Overweeg je serieus een koolhydraatarm dieet te gaan volgen? Bedenk dan eerst eens wat koolhydraatarme recepten voor jou kunnen betekenen. Koolhydraatarme recepten doen in principe niet heel veel anders dan een koolhydraatarm dieet, behalve dan dat een dieet je precies voorschrijft wat je welke dag moet eten. Maar het kan ook eenvoudiger dan dat en met meer vrijheid: door gewoon zelf te bepalen wat je op welke dag eet en drinkt.

Als je een paar zaken meeneemt, ben je vast en zeker zelf prima in staat om koolhydraatarme recepten te bereiden. We willen het daarom vooral hebben over vlees en vis als basis voor gezonde koolhydraatarme recepten. Je begrijpt dat dit artikel niet geschikt is voor vegetariërs. Echter kunnen die wel gebruikmaken van vleesvervangers, op basis van bijvoorbeeld soja. Dat heeft dezelfde werking als vlees en vis.

Vis

De voordelen van vis binnen koolhydraatarme recepten zijn teveel om in één artikel te noemen. Echter kunnen we wel zeggen dat vis boordevol eiwitten zit. Je kunt hier dus heel veel van eten zonder te dik te worden. Eiwitten worden, anders dan koolhydraten, niet opgeslagen als extra vetmassa. Eiwitten worden gewoon direct verbrand. Ze geven je daarbij ook nog eens een forse dosis energie, waardoor je de dag goed door kan komen. Tevens zorgen eiwitten ervoor dat je geen hongergevoel krijgt.

Vis heeft nog een andere gezonde voedingsstof, waar je zeker je voordeel mee kan doen in een koolhydraatarm dieet: omega 3 vetzuren. Dit zijn stofjes die goed zijn voor je gezondheid, je weerstand en je organen. Normaliter kun je omega 3 vetzuren ook in capsules eten, waardoor je van dezelfde effecten kunt genieten.

Vlees

Ook in vlees zitten als basis heel veel eiwitten. Dat zorgt voor hetzelfde effect als vis. Je krijgt van vlees niet alleen vreselijk veel energie, maar ook kun je je hierdoor goed concentreren en zitten er in vlees vitaminen (vitamine B) die je helpen om gezond te blijven. Vlees kun je in allerlei soorten en maten eten, maar van kip en rundvlees is echt bekend dat ze vol zitten met eiwitten. Zorg dus vooral voor veel van deze producten als basis voor je koolhydraatarme recept.

Je kunt vlees ook uit de vriezer eten. Dat maakt weinig verschil, behalve dan dat vers vlees zich makkelijker laat bereiden en stiekem ook wat lekkerder is..

Recepten op basis van vlees en vis

Het is dus niet verwonderlijk dat veel recepten in een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet op basis van vlees en vis worden gemaakt. Je geniet gewoon van heel veel voordelen met deze ingrediënten: van veel eiwitten en omega 3 vetzuren tot een goede smaak. Je kunt vlees bereiden met groenten en fruit, maar ook noten en zaden passen prima binnen een verantwoorde koolhydraatarme basis. De beste recepten haal je natuurlijk uit een kookboek, maar een dieet hoef je er dus echt niet voor aan te schaffen. In principe moet het voor iedereen de zich aan de richtlijnen voor een koolhydraatarm dieet mogelijk zijn om deze recepten op de juiste manier te bereiden. Ook voor jou dus.

receptn koken met verse ingrediënten